A Balkányi Sport és Egészségnapon

Projektünk minél szélesebb körű népszerűsítésének érdekében részt vettünk a Balkány városában megrendezett Sport és Egészségnapon. A rendezvényt 2013. szeptember 7-én tartották a balkányi általános iskola melletti szabad területen, ahová egyesületünk is kitelepült saját standdal.

A nap folyamán a számos kulturális program mellett az érdeklődők az általunk felállított Önkéntes sátorban kaphattak bővebb információt a projektről. Az információ nyújtás izgalmasabbá tétele érdekében az érdeklődők önkéntes kérdőíveket tölthettek ki, melyekben az önkéntesség általános szabályaira és lehetőségeire kérdeztünk rá. A kitöltésben természetesen segítséget nyújtottak a helyszínen jelen lévő önkénteseink, akik személyes tapasztalataikat is szívesen megosztották az érdeklődőkkel.  A kérdőíveket kitöltők jutalma egy-egy Önkéntes Pontos logóval ellátott lufi és toll volt, valamint részt vehettek a sorsolásban, melynek nyereménye 5 db promóciós póló volt. Ez a rendezvény remek lehetőséget biztosított számunkra arra, hogy a személyes kontaktuson keresztül közelebb hozzuk az önkéntesség kultúráját a környék lakosaihoz és jó példák bemutatásával ösztönözzük őket arra, hogy bátran vállaljanak önkéntes tevékenységet környezetük jobbá tétele érdekében.

Az Önkéntes Pont és az önkéntesség ilyen módon történő népszerűsítése sikeresnek bizonyult, ugyanis annak ellenére, hogy a rendezvény projektünk végéhez közeledve került megrendezésre, így is számos új önkéntes kereste fel a Nagykálló városában működő Önkéntes Pont irodáját, hogy segítséget kérjenek az önkéntes munkára való kiközvetítésben.