Tócsni fesztivál, Biri

A Nagykállói Önkéntes Pont a Tócsnifesztiválon is képviseltette magát Biriben.

A Kelet-magyarországi régió egyik legnagyobb ingyenes zenei fesztiválján is megjelent a Nagykállói Önkéntes Pont. Természetesen a régió más településeihez hasonlóan, itt is valamilyen gasztronómiai sajátossághoz kapcsolódott a rendezvény. Ez a Magyarország szerte kedvelt étel pedig nem más, mint a helyi nevén tócsni. Akiknek ez a név nem mond semmit, az se csüggedjen, hiszen ezt az alapvetően reszelt burgonyából készült, zsiradékban sütött ételt az ország szinte minden területi egységén más-más névvel illetik. Hallhattuk már a lepcsánka, lapcsánka, tócsi, lapotya, recsege, macok, görhöny, krumplimálé neveket is, de ha valakinek ez alapján sem ugrana be, hogy mi is az a tócsni, érdemes meglátogatni a fesztivált jövőre, hiszen a szervezők hagyományt szeretnének teremteni a rendezvényből.

Augusztus 24-én a Nagykállói Önkéntes Pont kollégái is ott voltak Biriben, a jeles zenei tehetségeket is felvonultató fesztiválon, ahol ismételten ajándékokkal és hasznos információkkal látták el a résztvevőket. Nagyon sokan megfordultak a fesztivál területén felállított Önkéntes Sátornál is, ahol ismételten totók kitöltésére volt lehetőség, melyekből a kollégák segítségével sok információt lehetett elsajátítani az önkéntes munkavégzés kapcsán. A kitöltők között tollakat és lufikat osztottak szét a munkatársak, valamint a délután folyamán a kitöltők között pólók kisorsolása történt meg. Az egész napos kitelepülés során mindenkinek segítettek a helyszínen tartózkodó munkatársak az önkéntesség témakörében, valamint terjesztették az Önkéntes Pont szolgáltatásait, lehetőségeit.

A fesztivál rendkívül sikeres volt a Szervezet, a település és a régió szempontjából is, hiszen magas volt a részvevői szám, és az ehhez hasonló fesztiválok nem csupán a szórakozásról szólnak, hanem a hagyományőrzésről, gasztronómiáról és akár olyan információk elsajátításáról is, melyet csak a Nagykállói Önkéntes Pont munkatársaitól tudhatunk meg.