Vállalati önkéntes program

A Nagykállói Önkéntes Pont augusztus és szeptember folyamán valósította meg vállalati önkéntes programját.

Az Önkéntes Pont létrehozását és működtetését finanszírozó TÁMOP-5.5.2-11/2-2012-0034 számú, „Önkéntes pont létrehozása és intézményi önkéntes program fejlesztése a Nagykállói Kistérségben” című projekt finanszírozta a vállalati önkéntes programot, melynek keretében három programelem során a Balkányban található, Kelet-magyarországi Szociális Szolgáltató Központ által működtetett intézményekben történtek kisebb, ám annál jelentősebb infrastrukturális fejlesztések.

Balkány és vonzáskörzetében működő cégek ajánlották fel alkalmazottaik munkaidejét azért, hogy a Balkányban található Szenvedélybetegek Nappali Intézménye, valamint a Kihívással Élők Nappali Intézménye részben megújulhasson. A program során az önkéntesek kifestették a Bocskai úton található, értelmi fogyatékosok nappali ellátását segítő intézmény, valamint a Szakolyi úton található, szenvedélybetegekkel foglalkozó intézmény belső falait, továbbá szintén ennek az intézménynek a kerítését. A felsorolt munkák rendkívül hiánypótlóak voltak az intézményekben, hiszen az ott dolgozók mindennapi munkáját, és a szolgáltatások igénybe vevőit is segítették.

A programok jó hangulatban teltek, a résztvevő önkéntesek szívesen biztosították munkaerejüket, a támogató cégek pedig foglalkoztatottjaik munkaidejét a fejlesztés megvalósulásához. Ezúton köszönjük mind a cégek, mind az önkéntesek munkáját!